• Yazdır
  • Eposta

(YÖDAK) KIBRIS ADAKENT ÜNİVERSİTESİNDEYDİ

(YÖDAK) KIBRIS ADAKENT ÜNİVERSİTESİNDEYDİ

Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Kıbrıs Adakent Üniversitesindeydi.

YÖDAK, Gazimağusa’da faaliyet gösteren Kıbrıs Adakent Üniversitesini ziyaret etti. Rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Halil Atmaca makamında YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı YÖDAK Üyelerinden Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca, Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, Prof. Dr. Ali Ünyayar Prof. Dr. Zafer Ağdelen, Prof. Dr. Remziye Terkan ve YÖDAK avukatı Göktuğ Coşkun’u kabul etti.

Hayırlısı olsun dilekleri ile başlayan ziyaret, YÖDAK’ın bir süre önce basına yaptığı açıklamaya istinaden Kıbrıs Adakent Üniversitesi’nde meydana gelen üzücü iddia ve sürecin takibine yönelik gerçekleşti.Üniversite senato salonunda Üniversite Rektörü Prof. Dr. Halil Atmaca, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Gürkan Pamukçu, Genel Koordinatör Tamer Özdemir, Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Nargile ve KOSTU Kampüs Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Fındıkgil, YÖDAK Başkanı, YÖDAK Üyeleri ve YÖDAK avukatının katılımı ile devam etti.

Kıbrıs Adakent Üniversitesinin mağdur olarak karşı karşıya kaldığı iddialar ve adli makamlara yansıyan konuya hassasiyet ile yaklaştıklarını belirten YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, söz konusu gelişmelerin akademik yaşamı olumsuz etkilememesi için var gücümüzle çalışmaktayız, konu hepimizin konusudur, dedi. Kıbrıs Adakent Rektörü Prof. Dr. Halil Atmaca, üzerlerindeki sorumluluğun bilincinde olduklarını ve YÖDAK’ın süreci çok yakın takip ettiğini ve koordineli çalışmalar yaptıklarından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Çok faydalı geçen ziyarette, üniversite mütevelli heyeti ve yönetiminin öğrencilerin mağduriyetinin süratle giderilmesi için canla başla çalıştığı alınan detaylı bilgiler ile gözlemlenmiştir. Görüşmede üniversitenin bu konularla yapmış olduğu çaışmalar konusunda üniversite yetkililerinden detaylı raporlar istenmiştir. İlerleyen süreçte YÖDAK olarak konunun yakınen takip edileceği YÖDAK Başkanı tarafından vurgulanmıştır.



Bize Ulaşın

Adres: 28 Kasım Sokak No:11 Köşklüçiftlik, Lefkoşa / KKTC

+90 (392) 228 43 46
+90 (392) 228 43 47
+90 (392) 228 23 48
+90 (392) 228 13 49

Email: yodak@gov.ct.tr