• Yazdır
  • Eposta

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, BRTK’nin 60. Kuruluş yılında BRTK Müdürü Meryem Özkurt’a kurumun yarım asrı aşmasına yönelik kutlama mesajı gönderdi

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, BRTK’nin 60. Kuruluş yılında BRTK Müdürü Meryem Özkurt’a kurumun yarım asrı aşmasına yönelik kutlama mesajı gönderdi

Yükseköğrenim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, Kıbrıs Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK)’nun 60. Kuruluş yılında BRTK Müdürü Meryem Özkurt’a kurumun yarım asrı aşmasına yönelik 60. Yıl dönümünde kutlama mesajı gönderdi.

25 Aralık 1963’te kurulan Kıbrıs Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK)’nın 60. Kuruluş yılını kutlayan Avcı, Değerli Kıbrıs Bayrak Radyo Televizyon Ailesinin gurur ve sevinçle dolu 60. yılını kutlamak ve 60 yıl süresince elde ettiği muazzam başarıları paylaşmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun 60. kuruluş yılının Kıbrıs Türk tarihinde sadece bir basın kurumu olarak değil, aynı zamanda bir milli mücadelenin simgesi olarak da büyük önem taşımaktadır. Kıbrıs’ın kültürünü, tarihini ve çeşitli perspektifleri yansıtarak topluma sunduğu tartışılmaz değeri görmek, Kıbrıs Türk medya sektöründeki önemli yerini bir kez daha vurgulamaktadır. BRTK, Kıbrıs Türk halkının milli kimliğini güçlendiren ve bu kimliği dünyaya tanıtan bir rol üstlenmiş, Kıbrıs medya sahnesinde milli mücadele ruhunu yansıtarak, toplumu bir araya getiren bir güç olmuştur. Sağladığı güvenilir haberler, tarafsız yayıncılık anlayışı ve toplumsal sorumluluğu ile, Kıbrıs Türk halkının öncü haber merkezi olduğuna dikkat çekti.

Kıbrıs Bayrak Radyo Televizyon Kurumu, 60 yıl boyunca kaliteli yayınlar ve tarafsız habercilik anlayışı ile Kıbrıs halkına bilgi ve eğlence sunmada aktif bir rol oynamıştır açıklamalarında bulunan Avcı, geçen bu süre içerisinde BRTK’nın kazandığı güven, sadece bir haber kuruluşu olarak değil, aynı zamanda bir topluma, izleyicilerine aydınlatıcı, etkileyici ve birleştirici içerikler sunmaya devam etmeyi sürdüreceğinin de altını çizdi.



Bize Ulaşın

Adres: 28 Kasım Sokak No:11 Köşklüçiftlik, Lefkoşa / KKTC

+90 (392) 228 43 46
+90 (392) 228 43 47
+90 (392) 228 23 48
+90 (392) 228 13 49

Email: yodak@gov.ct.tr