• Yazdır
  • Eposta

YÖDAK Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş’ı aramızdan ayrılışının 12. Yılında sevgi, saygı, özlem ve minnetle andı.

YÖDAK Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş’ı aramızdan ayrılışının 12. Yılında sevgi, saygı, özlem ve minnetle andı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucu Cumhurbaşkanı, büyük liderimiz Rauf Raif Denktaş'ın aramızdan ayrılışının 12. yıl dönümünü sevgi, saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsızlık mücadelesinde ve kuruluş sürecinde önderlik eden Denktaş, tarihimize damgasını vuran bir lider olarak hafızalarımızda yaşamaya devam ediyor” dedi.

YÖDAK Başkanı Avcı, sözlerine, “Kurucu Cumhurbaşkanımız Denktaş'ın vatanına, milletine ve eğitim alanına önemli katkıları vurgulanması gereken bir gerçektir, Denktaş'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yükseköğrenimine olan özel ilgisini ve eğitimdeki liderlik rolünü vurgulamak görevimizdir” diyerek devam etti. Avcı, “Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş, tüm yaşamını Kıbrıs davası, Kıbrıs Türk halkının hak ve egemenliği, özgürlük mücadelesine adamış örnek bir devlet adamıdır” ifadelerinde bulundu.

YÖDAK Başkanı Turgay Avcı, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucu başkanı Rauf Raif Denktaş'ı aramızdan ayrılışının 12. yılında bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, onun ilkelerini ve bu önemli mirası gelecek kuşaklara, genç nesillere aktarma sorumluluğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.



Bize Ulaşın

Adres: 28 Kasım Sokak No:11 Köşklüçiftlik, Lefkoşa / KKTC

+90 (392) 228 43 46
+90 (392) 228 43 47
+90 (392) 228 23 48
+90 (392) 228 13 49

Email: yodak@gov.ct.tr