• Yazdır
  • Eposta

YÖDAK, Kıbrıs Türk halkının lideri Merhum Dr. Fazıl Küçük’ü aramızdan ayrılışının 40. yılında sevgi, saygı, özlem ve minnetle andı.

YÖDAK, Kıbrıs Türk halkının lideri Merhum Dr. Fazıl Küçük’ü aramızdan ayrılışının 40. yılında sevgi, saygı, özlem ve minnetle andı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunda ve Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesinde cesur adımlar atan büyük liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ün aramızdan ayrılışının 40. yıl dönümünde sevgi, saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin özgürlük mücadelesinde, Kıbrıs Türklerinin egemen halk vasfı ile bu topraklarda yaşamlarını sürdürebilmeleri ve Kıbrıs Türkünün varlığını duyurmada büyük liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ün hizmetleri tartışılamayacak kadar büyüktür” dedi.

YÖDAK Başkanı Avcı, sözlerine, “Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesi lideri olan Dr. Fazıl Küçük, Kıbrıs Türk halkının sesi olmuş ve Türkiye’de de köy köy gezerek bağların güçlenmesi ve Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesini duyurmak için çalışmıştır. Kıbrıs Türk halkının manevi güçle mücadeleye devam etmesi için göstermiş olduğu kararlı duruş ve liderlik çok önemlidir ve gençlerimize bu kararlı duruşu, milli mücadelede gösterilen özverili mücadeleyi aktarmak görevimizdir” diyerek devam etti. Avcı, “Kıbrıs Türk halkının lideri Dr. Fazıl Küçük, tüm tehlikelere rağmen halkı için, özgürlük mücadelesi için fedakarlıktan kaçınmamış, direniş mücadelesi ile, Kıbrıs Türk halkının yolunu aydınlatmıştır” ifadelerinde bulundu.

YÖDAK Başkanı Turgay Avcı, “Kıbrıs Türk’ünün lideri Dr. Fazıl Küçük’ün aramızdan ayrılışının 40. yılında liderimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, onun düşüncelerinin, kararlı duruş ve yaktığı özgürlük meşalesinin sonsuza kadar yanacağını vurgularken, liderimizi genç nesillere aktarma sorumluluğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.



Bize Ulaşın

Adres: 28 Kasım Sokak No:11 Köşklüçiftlik, Lefkoşa / KKTC

+90 (392) 228 43 46
+90 (392) 228 43 47
+90 (392) 228 23 48
+90 (392) 228 13 49

Email: yodak@gov.ct.tr