• Yazdır
  • Eposta

Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK), ve Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK)’ı ziyaret etti.

Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK), ve Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK)’ı ziyaret etti.

Türkiye’de Turizm alanında Yükseköğretim Kurulu ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilen tek akreditasyon kurulu olan T.C. Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna ve heyeti KKTC Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı’yı makamında ziyaret etti.

TURAK Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna, KKTC Turizm alanı altında Turizm İşletmeciliği, Turizm Otelcilik, Gastronomi ve Mutfak Sanatları gibi ilgili programları olan Üniversiteler ile ön lisans ve lisans programlarının akreditasyonu için KKTC’de YÖDAK’la, ilgili çalışmaları gerçekleştirebilecekleri düşüncesi çerçevesinde bu programlara sahip üniversitelerle akreditasyon süreci tanıtımına yönelik bir eğitim verip ilgilenen ve TURAK’a başvuran Üniversitelerin Turizm Programlarının akreditasyon süreçlerinin başlatılabileceğini dile getirdi. YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı ve YÖDAK Üyesi Prof. Dr. Zafer Ağdelen ile gerçekleşen görüşme sonrasında, YÖDAK Baaşkanı Avcı, ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek “TURAK ile uyum ve koordine içerisinde olmaktan ve böyle iş birlikleri ile Yükseköğretimde gerçekleşecek gelişmelerden, eğitimdeki kalitenin perçinleşeceği yönünde adımlar atmaktan büyük mutluluk duyarız” dedi. “İlk günden itibaren hedefimiz eğitimde kalitenin daha üst noktalara taşınmasıdır” diyen Prof. Dr. Avcı, TURAK ile gerçekleşen görüşmenin bu hedef için çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Ziyaret kapsamında, TURAK Başkan ve temsilcileri KKTC üniversitelerinin turizm eğitimi programlarına yönelik görüş ve önerilerini vurguladı. YÖDAK Başkanı ve Üyesi ile yapılan görüşmede ve bundan sonraki toplantılarda, turizm eğitimi alanında uluslararası standartlara uyum sağlanması ve öğrencilere daha etkili bir eğitim sunulması hedeflenirken, gerçekleşmesi planlanan iş birliğinin turizm sektörüne nitelikli profesyoneller kazandırmayı amaçlayan önemli bir adım olarak nitelendirildi.

Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu'nun YÖDAK’a gerçekleştirdiği bu ziyaret, KKTC'deki turizm eğitimi kalitesini artırmaya yönelik ortak çalışmalar kapsamında önemli bir adımdır.



Bize Ulaşın

Adres: 28 Kasım Sokak No:11 Köşklüçiftlik, Lefkoşa / KKTC

+90 (392) 228 43 46
+90 (392) 228 43 47
+90 (392) 228 23 48
+90 (392) 228 13 49

Email: yodak@gov.ct.tr