• Yazdır
  • Eposta

“Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, DAÜ Lisans ve Önlisans Mezunlarının gurur gününde mutluluklarını paylaştı”

“Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, DAÜ Lisans ve Önlisans Mezunlarının gurur gününde mutluluklarını paylaştı”

 

 

Çarşamba gün DAÜ Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda düzenlenen Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Güz Dönemi Ön Lisans ve Lisans Mezuniyet Töreni gerçekleşti.

Canlı olarak yayınlanan törende bini aşkın ön lisans ve lisans mezununa diplomaları takdim edildi. DAÜ’nün, 2023 – 2024 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde verdiği mezunlarla birlikte bu tarih itibarı ile 72 bin üzerinde mezun vermiş olduğu ifade edildi.

Törende konuşma yapan Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)’nin başarılarına vurgu yaparak, eğitim, sosyal ve kültürel değerlerimizi uluslararası yapısıyla yıllardır etkin bir şekilde tüm dünya ülkelerine duyurduğunu ifade etti. Geleceğimize çeşitli alanlarda imza atacak mezun gençlerimizi ve her türlü zorluğa rağmen her zaman fedakarlıklarla yanlarında olan ailelerini tebrik ediyor, haklı gurur ve mutluluklarını paylaşıyoruz, dedi.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, “DAÜ’nin bir üyesi, bir mezunu, bir akademisyeni, bir çalışanı olmak bir ayrıcalıktır. Şimdi baktığınız zaman bu kürsüden YÖDAK Başkanı olarak konuşuyorum ancak otuziki yıl önce bu üniversitenin ilk işletme yüksek lisans mezunuydum. Otuz yıl bu üniversitede binlerce gencin diplomasına imza atarak öğretim üyeliği yaptım. Yöneticilik yaptım. Anlatmaya çalıştığım, adımlar bir bir çıkılır. Bugün mezun olduğunuzun mutluluğunu yaşayın ama esas mücadele yarından itibaren başlıyor. Peki siz buna hazır mısınız? Evet çünkü siz DAÜ mezunusunuz” diyerek sözlerine devam eden Avcı, “dünyanın birçok yerinden yüzlerce seçkin akademisyen sizleri eğitmek için burada ve sizler dünyada pek çok alanda en doğru adımları atacak en doğru işlere imza atacaksınız. Konuşma yapan öğrencimiz duygusal bir konuşma yaptı. Gerçek bir konuşma yaptı. Depremde kaybedilen onbinlerce canı, şampiyon melekleri rahmetle andı ama bunların olmamasını gerçekleştirecek olan siz mezunlarsınız. Projelere imza atan, adalet dağıtacak olan, doğru haber yapan, ülkeleri yönetecek olan sizler olacaksınız ve sizlerde bu eğitim, bu çoklu kültür, bu üniversitede aldığınız her şeyin, sadece akademik değil, dostluğun, Kuzey Kıbrıs’ın sıcak insanlığının sevgisi ile yolunuz açık olsun diyorum. Sevgili aileler bir baba olarak ben de bu kürsülerde oralarda oturdum. Tören başlamadan önce ağlayan bir anne gördüm. Gözyaşlarında çocuğunun mezuniyet mutluluğunu gördüm. Sevgili aileler, bugün sizin gününüz bu mutluluğu yaşayın. Son sözler olarak sevgili gençler, Türkiye Cumhuriyetimizin 100. Yılı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimizin 40. yılı. Daha nice yüzyıllara hep birlikte diyerek bugünden sonra karşılaşılacak tüm sorunlara çözümler üretecek ve yarınlara aydın yollar açacak gençlerimizi bir kez daha gönülden kutluyor, yaşamlarında başarılar diliyorum” diyerek sözlerine son verdi.



Bize Ulaşın

Adres: 28 Kasım Sokak No:11 Köşklüçiftlik, Lefkoşa / KKTC

+90 (392) 228 43 46
+90 (392) 228 43 47
+90 (392) 228 23 48
+90 (392) 228 13 49

Email: yodak@gov.ct.tr