• Yazdır
  • Eposta

"YÖDAK Başkanlığında ÜAKK Toplantısı Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti."

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen ÜAKK toplantısında “her ay rektörlerimizle yükseköğretim ile ilgili konuları görüşmek üzere karar alındı, esas olan yükseköğretimde doğru nasıl ortaya konulabilir olduğudur. Toplantılarımızın amacı Üniversitelerde iletişim ve koordinasyonu artırmak, sorunlara çözüm üretmek ve uygulamaya koymaktır” dedi.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı toplantıda “Yükseköğretim yasası ile ilgili çalışmalarımız süratle ve hassasiyetle devam ediyor. Üniversitelerimiz ile birlikte yaşanan sorunları gündeme getirip ele almak önemli. Yükseköğretim her gün her şeyi ile değişiyor. Değişime ayak uydurarak yükseköğretime fayda sağlamak amacı ile süratle ilerlememiz önemli. Çalışmalarımızın Mayıs ayına kadar tamamlanması hedeflenmiştir” dedi. Avcı konuşmasına, ‘Dijital Dönüşüm Projesi’ için üniversitelerimiz ile birlik olarak hareket etmek bizler için değişen dünyada gelişen şartlarda çalışmalar yapmak çok önemlidir, ifadelerinde bulundu.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, Yükseköğretim 5 Yıllık Kalkınma Planı için oluşturulan Yükseköğretim Özel Komitesinin muazzam kapsamlı ve yoğun bir mesai ile bir araya gelerek raporu hazırlandığına vurgu yaparak ilgilenen herkese ve bu komiteye hassasiyet gösteren tüm rektörlere teşekkür etti.

Bu komiteye başkanlık eden Prof. Dr. Zafer Ağdelen oluşturulan çalışmayı ÜAKK toplantısında sundu. Yükseköğretim Özel Komitesi Başkanı Prof. Dr. Zafer Ağdelen, YÖDAK ve paydaşlarının olmadığı bir Yükseköğretim düşünülemez. Komite toplantısı sonrasında bir metin oluşturuldu. Bu metin ne YÖDAK’ın, ne X üniversitesinin ne de herhangi bir bireyin düşüncesini içermiyor. Temel alınan KKTC Bakanlar Kurulu tarafından 2019 yılında onaylanarak resmî gazetede yayınlanan “Yükseköğrenim Strateji Belgesi”ni temel alarak, öneriler değerlendirilerek ve yeni öneriler ortaya koyarak hazırlanmıştır dedi.

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı, “YÖDAK–Üniversiteler iş birliği, iletişim ve koordinasyonu ile yükseköğretime yön vermede çalışma gruplarının artırılmasının önem taşıdığını belirterek, tüm çabamız gelişen dünyada, değişen şartlarda değişime uyum sağlayarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yükseköğretimi daha ileri noktalara getirmektir” diyerek ÜAKK toplantısını, hazırlanan Yükseköğretim 5 Yıllık Kalkınma Planı Raporunun incelenip oybirliği ile onaylanması ve akabinde Başbakanlığa gönderilmesi kararı ile sonlandırdı.



Bize Ulaşın

Adres: 28 Kasım Sokak No:11 Köşklüçiftlik, Lefkoşa / KKTC

+90 (392) 228 43 46
+90 (392) 228 43 47
+90 (392) 228 23 48
+90 (392) 228 13 49

Email: yodak@gov.ct.tr