• Yazdır
  • Eposta

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın, YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı'na Katıldı.

Yükseköğrenim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın, Yükseköğretim Kalite Kurulunun (YÖKAK) Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirdiği “2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı”na katıldı.

Konferansta, Küresel sistemde değişim, yenilik ve artan rekabet içerisinde ilerleyen bilimin yükseköğretim sisteminde kusursuz bir şekilde yol almasının en önemli hedefler içerisinde yer aldığı vurgulandı. Mükemmel bir yükseköğretim sistemi için kalite güvencesi ve akreditasyonun şart olduğu ifade edildi.

Yükseköğretim sisteminin akademik üretkenlik ve kaliteyi odak alan, gençleri yeniliğe, değişime, teknolojiye, üretkenliğe yönlendiren bir yapıya sahip olması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, uluslararası yükseköğretimin öncelikli tutulması ve küresel sorunlara duyarlı bir yaklaşım benimsenilmesinin önemi üzerinde duruldu. Yükseköğretimin küresel boyutta geleceğe şekil veren bir sitem olması için çalışmalar içinde olunduğu belirtildi.

Türkiye’deki kalite ve akreditasyon süreçlerini yönetmek üzere kurulduğu vurgulanan YÖKAK’ın kurumsal kapasitesini artırmak ve kalite süreçlerini takip etme konularında önemli bir yol aldığı vurgulanan konferansta, uluslararasılaşma ve kalite konularında üniversitelerin uluslararası görünürlüklerinin artması, uluslararası sıralamada üniversitelerin sayısını artırmak, akademisyenlerin yer aldığı uluslararası projeler ile nitelikli yayın sayılarının artırılmasının yükseköğretim hedefleri içerisinde olduğu belirtildi.



Bize Ulaşın

Adres: 28 Kasım Sokak No:11 Köşklüçiftlik, Lefkoşa / KKTC

+90 (392) 228 43 46
+90 (392) 228 43 47
+90 (392) 228 23 48
+90 (392) 228 13 49

Email: yodak@gov.ct.tr