Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, YÖDAK heyetini kabul etti: "Plan hazırlarken YÖDAK'ın da öngörüleri göz önüne alınmalı"

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, YÖDAK heyetini kabul etti: "Plan hazırlarken YÖDAK'ın da öngörüleri göz önüne alınmalı"

 

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Akile Büke ile beraberinde Prof. Dr. Hasret Balcıoğlu ve Prof. Dr. Okan Veli Şafaklı’dan oluşan YÖDAK heyetini kabul ederek, yükseköğretimde yaşanan gelişmeleri ele aldı.

 

Prof. Dr. Akile Büke:

Bugün bakanlıkta gerçekleşen kabulde ilk sözü alan Prof. Dr. Akile Büke, Bakan Amcaoğlu’na yeni görevinde başarılar diledi. Ardından yükseköğretimde atılacak adımları aktardı, yanı sıra YÖDAK’ın sorunlarını ayrıntılarıyla paylaştı.

 

“Yükseköğretim alanı ülkemiz için son derece önemli bir konumda. YÖDAK olarak bizde bu bilinçle hareket ediyoruz” diyen Prof. Dr. Büke, YÖDAK’ın her dönem hükümetlerle işbirliği içinde çalışmalar sürdürdüğünü, yeni dönemde de ilişkilerin çok iyi şekilde süreceğini umut ettiğini kaydetti.

 

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Akile Büke; “tabii ki sorunlarımız var ama bunların üstesinden birlikte gelinebileceğine inancımız tamdır” dedi.

 

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu:

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu ise yükseköğretimin ülkenin lokomotifi olduğuna dikkat çekerek, bu alanda atılacak adımların önemine değindi.

 

Amcaoğlu, eğitimi önemseyen ve yükseköğretimin ülkeye yarattığı katma değerin farkında olan bir siyasetçi olarak YÖDAK’ın sorunlarını da bürokratlığı döneminde çok uzun zamandan bu yana yakından takip ettiğine vurgu yaptı.

 

“YÖDAK’ın eksiklerini de görmezden gelmememiz lazım” diyen Olgun Amcaoğlu, bütçesinin neleri içerdiğini, hem yapısal, hem teşkilat anlamında ki eksiklerini de bildiğini kaydetti. Muhalefet döneminde eksiklikleri dile getiren bir siyasetçi olarak, iktidar dönemlerinde de bu eksikliklerin giderilmesi adına çalışmalar sürdüreceğini söyledi.

 

Yükseköğretimin bundan sonraki süreçte de kalitesinin artırılması adına doğru adımlar atılması ve tüm paydaşların çok daha dikkatli olması gerektiğine dikkati çeken Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, bir çalışma yapılırken, bir plan oluşturulurken YÖDAK’ın da öngörülerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

 

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu eğitime verdiği önemin altını çizerken bu konuda bir de hatırlatma yaparak “Geçen yıl, Meclis kürsüsünde, Kasım ayında İlkokul Birinci Sınıf Matematik Kitaplarının okulda olmadığını söyledim. Bu konuda eleştiride bulundum. Geç kalınmıştı, iyi kurgulanmamıştı ve çocuklar kitapsız kaldı. Maliye Bakanlığı’na atandığım da attığım ilk imza ise, dört milyonluk kitap basımı ile alakalı ihalenin blokesineydi” dedi.

 

Maliye Bakanı, hükümetin de eğitimi önemsediğini kaydetti.

 

Print
Posted: Haz 27, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

Documents to download

  • 1(.jpg, 131,85 KB) - 8 download(s)
  • 2(.jpg, 160,69 KB) - 5 download(s)