• Yazdır
  • Eposta

YÖDAK BAŞKANININ 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

YÖDAK BAŞKANININ 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bayramıdır. 19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkarak “Ya İstiklal ya ölüm” düşüncesi ile İtilaf Devletleri’nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşının, milli mücadelenin başlangıcı olarak tarihe bu önemli günü yazmıştır.

Bu bayram, gençlerimizin vatanseverlik, milli birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmek aynı zamanda, sporun gençlerimizin fiziksel ve ruhsal sağlığına olan katkısını da vurgulaması açısından önemlidir

Yükseköğrenim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu olarak, gençlerimizin eğitim ve spor alanındaki katılım ve girişimlerinin önemini her zaman takdir ettiğimizi vurgulamak istiyorum diyen YÖDAK Başkanı, gençler, ülkemizin geleceğidir ve onların yeteneklerini geliştirmeleri ve potansiyellerini maksimize etmeleri için elimizden geleni yapmalıyız. Eğitim ve spor, gençlerimizin karakterlerini şekillendirir, liderlik yeteneklerini geliştirir ve topluma olumlu katkılarda bulunmalarını sağlar.

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anarken aynı zamanda gençlerimizin enerjisini, potansiyelini kutluyor, sporun birleştirici gücünü de vurgulamak istiyoruz. Spor, farklı kültürleri, dilleri ve yaşları bir araya getirerek dostluk, dayanışma ve barışı teşvik eder. Atatürk’ün de ifade ettiği gibi “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” ifadesinden yola devam ederek, gençlerimize spor yapma ve spora katılma fırsatları sunmamızın, sağlıklı bir yaşam tarzına teşvik etmemizin her anlamda önemli olduğunu ifade etmek istiyorum.

YÖDAK adına bu özel günde, bilinçli ve dinamik bir gençlikle geleceğimizi daha aydınlık yarınlara taşıyacağımıza inancımızla gençlerimizin gününü ve bağımsızlığın temeli olan bu günü gönülden kutluyorum.

Prof. Dr. Aykut Hocanın

YÖDAK Başkanı



Bize Ulaşın

Adres: 28 Kasım Sokak No:11 Köşklüçiftlik, Lefkoşa / KKTC

+90 (392) 228 43 46
+90 (392) 228 43 47
+90 (392) 228 23 48
+90 (392) 228 13 49

Email: yodak@gov.ct.tr