• Yazdır
  • Eposta

YÖKAK ve YÖDAK Başkanları KKTC’de Yükseköğretimde Kalite ve Akreditasyon Çalışmalarını Ele Aldı.

YÖKAK ve YÖDAK Başkanları KKTC’de Yükseköğretimde Kalite ve Akreditasyon Çalışmalarını Ele Aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın ile bir araya geldi.

2024-2025 Akademik Yılı açılış töreninde ilk ders sunumunu gerçekleştirmek üzere UKÜ’de bulunan Prof. Dr. Kocabıçak, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hocanın ile yükseköğretim alanında kalite güvencesi ve akreditasyon çalışmalarının artırılması üzerine istişarelerde bulundu. Görüşme, KKTC yükseköğretim sisteminin uluslararası ölçekte sürdürülebilirlik ilkelerine uygun şekilde geliştirilmesi ve kalite standartlarının yükseltilmesi amacıyla yapılacak iş birliğine yönelik olarak gerçekleşti.

KKTC yükseköğretim sisteminin geleceği için kalite güvencesinin artan önemine vurgu yaptı ve sürdürülebilir kalite yönetimi için atılması gereken adımlar konusunda görüş alışverişinde bulundu. Bu kapsamda, uluslararası standartlara uyumlu ve yenilikçi yaklaşımların benimsenmesi gerekliliği de dile getirildi.

Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Türkiye ve KKTC arasında akademik iş birliklerinin sürdürülmesinin, iki ülkenin yükseköğretim sistemlerinin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Prof. Dr. Aykut Hocanın ise, iki kurum arasındaki iş birliğinin, KKTC’deki yükseköğretim kurumlarının uluslararası tanınırlıklarını artırmada önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Görüşme sonucunda, YÖKAK ve YÖDAK arasında karşılıklı iş birliği ve deneyim paylaşımıyla, KKTC’deki yükseköğretim kurumlarının kalite güvencesi ve akreditasyon süreçlerinin geliştirilmesi konusunda kurul üyeleri ile de görüşme yapılarak ortak çalışmaların devam edeceği bildirildi.



Bize Ulaşın

Adres: 28 Kasım Sokak No:11 Köşklüçiftlik, Lefkoşa / KKTC

+90 (392) 228 43 46
+90 (392) 228 43 47
+90 (392) 228 23 48
+90 (392) 228 13 49

Email: yodak@gov.ct.tr



Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi

Bicare Sigorta