• Yazdır
  • Eposta

YÖDAK ve Üniversitelerarası Kurul Üyeleri Arasında ÜAKK Toplantısı Gerçekleştirildi.

15 Ekim 2024 Salı günü, Üniversitelerarası Kurul (ÜAKK) toplantısı, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın’ın Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, YÖDAK Kurul üyeleri ile üniversite rektörleri ve temsilcileri Sayıştay Başkanlığı giriş katında bulunan toplantı salonunda bir araya geldiler.

Toplantının gündemi, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın’ın açılış konuşmasıyla başladı. İlk olarak, YÖDAK Başkanı program onayları, denklik başvuruları, dilekçeler ve denetim raporları hakkında kapsamlı istatistiki veriler paylaştı. Toplantıda yurtdışında alınan doktora unvanlarının denkliği konusunda yapılan müracaatlar ele alındı. Bu başvurular, denklik inceleme komisyonunun raporları doğrultusunda tüm ÜAKK Üyeleri tarafından değerlendirildi.

Gündemin diğer önemli maddeleri arasında, KKTC üniversitelerinin rektörleri ve temsilcilerinin YÖDAK Başkanlığı ile paylaşmak istedikleri konular da yer aldı. Toplantıda ayrıca YÖDAK tarafından rektörlere iletilmesi gereken güncel konular üzerinde duruldu. Yükseköğretim alanındaki iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantı, bir sonraki Üniversitelerarası Kurul toplantısının yapılacağı üniversitenin belirlenmesiyle sona erdi. Toplantıda alınan kararların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yükseköğretim alanına olumlu katkılar sağlaması bekleniyor.



Bize Ulaşın

Adres: 28 Kasım Sokak No:11 Köşklüçiftlik, Lefkoşa / KKTC

+90 (392) 228 43 46
+90 (392) 228 43 47
+90 (392) 228 23 48
+90 (392) 228 13 49

Email: yodak@gov.ct.tr



Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi

Bicare Sigorta